1
Gratis schatting

Gent *VERKOCHT* Unieke 19de-eeuwse gerenoveerde herenwoning te koop op een topligging in Gent

Totale Oppervlakte175m2Slaapkamers5
Woonoppervlakte334m2Badkamers5

Meer over dit pand

*VERKOCHT* Deze luxueuze woning met zongerichte (zuid-west) stadstuin en 3 terrassen is gelegen in een rustige woonstraat op wandelafstand van zowel Gent-Sint-Pieters, als het historisch stadscentrum en nabij het Citadelpark.
De herenwoning ligt op een perceel van 175m2 en heeft een bewoonbare oppervlakte van 334m2 en is ingericht als eengezinswoning met nevenfunctie B&B. Op het gelijkvloers bevindt zich een garage (met codeklavier), een aparte sfeervolle inkom met inmaakkasten en toilet. Er is een ruime, lichtrijke leefruimte met volledig uitgeruste keuken, wasruimte, technische ruimte, voorraadruimte en toegang tot de droge kelder. Deze ruimte heeft hoge raampartijen met zicht op tuin met terras. Het gelijkvloers is voorzien van vloerverwarming.
Op de eerste verdieping is er een multifunctionele ruimte (geschikt als zit-en eetruimte, …) met bijkeuken. Het zongerichte terras ligt tussen het groendak. Een paar trapjes hoger ligt een tussenverdieping (geschikt als zitruimte, bureau,…) in parket. Verder is er ook een design IR Sauna, Hammam en douche. Ook de eerste verdieping is voorzien van vloerverwarming.
Op de 2de verdieping zijn er 3 slaapkamers met afzonderlijke luxueuze badkamer, toilet en ingewerkt bureau. 
De 3de (dak)verdieping heeft 2 ruime slaapkamers waarvan 1 met grote dressing en terras, een aparte luxueus ingerichte badkamer met bad en/of douche en apart toilet.  
Alle kamers op 2de en 3de verdieping zijn uitgerust met airco (koelen of warmen).

De verbouwing is uitgevoerd door het Gentse architectenbureau Janda Vanderghote. Bij de renovatie in 2016-2017 werd o.m. de voorgevel in zijn oude glorie hersteld, de achtergevel opengewerkt en de woning voorzien van een betonnen structuur, die voor nieuwe perspectieven zorgt. Een vide brengt licht van buiten naar binnen. De kers op de taart is het blauwe vaste meubilair, dat de binnenkant van het pand als een mantel omgeeft, en samen met de bijpassende unieke verlichting, losse meubels en accessoires, een streling voor het oog vormt. 
Er werd gekozen voor een doorgedreven energetische renovatie die resulteert in een EPC A en de woning is EPB conform.

Dit pand is geschikt als gezinswoning of als gezinswoning met B&B activiteit.

Voor meer info: joost@arcade-vastgoed.be of 0479/49.55.88. 

Wij zoeken jouw pand.

Niet gevonden wat je zocht? Wij helpen jou graag verder.

Hou me op de hoogte